Opleiding en kwaliteit

Opleiding

Na mijn studie Voeding en diëtetiek (1989) heb ik meer dan 16 jaar brede ervaring opgedaan bij organisaties in de thuiszorg. Daarnaast heb ik mij in deze jaren geschoold (en gecertificeerd in 1994) als diëtist in de orthomoleculaire geneeskunde en natuurvoeding (1998). Ervaring binnen de natuurvoedingsbranche heb ik opgedaan als bedrijfsdiëtist binnen een gespecialiseerd bedrijf in natuurvoedingsproducten (1998 – 2000)
Ook heb ik enkele jaren les gegeven aan de Academie voor natuurgeneeskunde (2000 – 2003)

Vanaf 2005 – juni 2013 ben ik verbonden geweest aan het  Allergiecentrum Utrecht, dat begin 2013 DC Allergie Amsterdam geworden is.
In 2007 ben ik gestart met mijn zelfstandige praktijk.

De opleiding tot darmtherapeut heb ik cum laude afgerond in 2010.

In november 2012 is de eerste druk van het  boek “Darmehbo, eet je darmen gezond!” uitgekomen.  Dit boek heb ik samen met collega Katinka Huiskamp geschreven. Meer informatie over ons boek kun je vinden op www.darmehbo.nl

Vanaf eind 2013 tot oktober 2018  ben ik verbonden geweest aan bekkenexpertisecentrum Pelvic Motion in Naarden, waarbij ik werkte in een multidisciplinair team.

De afgelopen jaren heb ik voor diverse organisaties (o.a. Orthica, Vitortho, Ortho Linea, Arts en Apotheker, PDSB, MS vereniging,  Allergieplatform)  heb ik lezingen, trainingen en workshops gegeven over darmgezondheid.

In juni  2017 is de derde herziene druk van Darmehbo uitgekomen

Najaar 2017: training metabolic typing gevolgd

Vanaf najaar 2018: columnist voor het tijdschrift Natuurlijke & Integrale gezondheidszorg

December 2018: EnzymXpert opleiding afgerond

Januari 2019:  Samenwerkingsverband aan met Zee in Beweging, Centrum voor fysieke en mentale vitaliteit, zie ook www.zeeinbeweging.nl

 

Kwaliteitswaarborg

Ik ben aangesloten bij:

Diëtisten Collectief Nederland (DCN)

Netwerk Orthomoleculaire Diëtisten (NOD)

Natuur Diëtisten Nederland (NDN)

Ingeschreven

in het Kwaliteitsregister voor Paramedici nr.: 29900768189

bij de KvK nr.: 39100116

 

Privacy beleid

Marieke Lebbink natuur- en darmdiëtist en samenwerkingspartners  vinden het belangrijk om de door u verstrekte gegevens met alle zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid te behandelen. We conformeren ons daarom aan de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Dat betekent onder andere dat wij:

  1. 1.Duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  2. 2.U eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  3. 3.passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die onze databaseservers beheren;
  4. 4.uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te verbeteren, aan te vullen, te wijzigen, af te schermen, te wissen en over te dragen.

Beveiliging

Uw persoonlijke gegevens worden opgeslagen op beveiligde webservers in Nederland die zich in een beveiligde computerruimte bevinden.

Wij hebben beveiligingsmaatregelen genomen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken en hiervoor een verwerkingsovereenkomst gesloten met onze databasebeheerders.

Https-verbinding

Gegevensuitwisseling met onze sites wordt via een veilige verbinding (https) tot stand gebracht.

Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met deze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.