Wat is lekkerder dan zelf gemaakte soep bij de lunch op een regenachtige (zon)dag? Mooi meegenomen: deze soep is rijk aan essentiële suikers.

Dit heb je nodig voor 4 à 5 personen:
1 (biologische) courgette
1 (biologische) winterwortel
1 kleine (biologische) ui (of bosui als je gevoelige darmen hebt)
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook (of niet als je gevoelige darmen hebt)
5 korrels verse witte peper, 1 theelepel koriander, 1 theelepel zeezout
800 ml water
1 blokje biologische kippenbouillon
1 theelepel (gedroogde) munt
50 gram zwarte mungbonen (rode kan ook)
peterselie naar smaak

Zo maak je het:
• Snijd de courgette, wortel en ui in kleine stukjes.
• Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook uit de pers zachtjes 3 minuten.
• Maal intussen in een vijzel de peper, koriander en zeezout fijn.
• Voeg dit samen met de fijngesneden courgette en wortel toe aan de ui en bak dit zachtjes ca. 3 minuten mee.
• Voeg het water, mungbonen, bouillonblokje en munt toe en breng het aan de kook.
• Laat de soep gedurende 30 minuten zachtjes doorkoken.
• Maal de soep met een staafmixer of in de blender en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
• Serveer met peterselie naar smaak.

Tip
Als je weinig tijd hebt, kun je ook biologisch mungbonen uit een pot nemen. Je soep is dan zó klaar…

Meer informatie over het belang van essentiële suikers zie je op het youtube filmpje via de link: //www.youtube.com/watch?v=HFlohP6iaOs