Snel gemaakt en je hebt er lang plezier van! De vezels en het (kokos)vet vertragen de opname van suikers uit koek. Dit voorkomt bloedsuikerpieken en zorgt voor een lekker verzadigd gevoel.

Voor 8-10 koekjes
150 gram (glutenvrije) crunch muesli, 30 gram oerzoet, 3 eetlepels geraspte kokos, 1 theelepel vanillepoeder, 40 gram gesmolten kokos­olie, 2 eiwitten, eventueel nootjes voor de garnering. Ook nodig: ovenrooster bekleed met bakpapier (een bakblik kan ook maar dit verlengt de baktijd).

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng in een kom de muesli, oerzoet, kokos en vanillepoeder door elkaar. Schep de kokosolie en eiwitten erdoor en meng goed. Schep een flinke lepel van het mueslimengsel op het bakpapier. Duw dit stevig aan. Her­haal dit met de rest van het mengsel zodat je 8-10 koekjes hebt gevormd. Garneer ze eventueel met nootjes. Bak ze in de oven in 12 tot 15 minuten gaar. Of langer: tot ze net mooi goudbruin zijn gekleurd. Lekker! En vezelrijk.

Met een glutenvrije crunch muesli passen deze koekjes in het FODMAP-dieet. Gebruik dan amandelen en géén cashewnoten voor de garnering.