Ortho-diëtist Karen van der Zijden versterkt sinds januari 2020 mijn praktijk.
Zij houdt op de even woensdagen spreekuur in Utrecht.

Hieronder stelt zij zich voor

Hoi ik ben Karen van der Zijden. Net als Marieke ben ik van mening dat de basis van een goede gezondheid ligt bij een goed werkend spijsverteringsstelsel. Het is een complex geheel waardoor het achterhalen van de  oorzaken van klachten niet altijd eenvoudig is. Maar hier zit voor mij tegelijkertijd de uitdaging! Ik ben namelijk overtuigd van de kracht van voeding. Het speelt een belangrijke rol bij het behoud van een goede gezondheid maar ook bij herstel na ziekte. Ik vergelijk mijn werk wel eens met het maken van een grote legpuzzel. Informatie over het klachtenverloop, medicatiegebruik, voedingspatroon, leefstijl en laboratoriumgegevens helpen mij om de oorza(a)k(en) van een klacht te achterhalen en de puzzel compleet te maken. Ik probeer mijn cliënten bewust te maken hoe oorzaak en gevolg zich tot elkaar verhouden. Deze bewustwording draagt dan bij aan de wil om van binnenuit iets aan voeding en leefstijl te doen. De veelbetekenende rol van voeding wordt gelukkig steeds meer gedeeld. Met de kennis die ik de afgelopen 20 jaar heb opgedaan hoop ik mensen te ondersteunen in hun zoektocht naar een betere gezondheid!