Darmehbo is bedoeld voor iedereen die in meer of mindere mate buikklachten heeft. Van misselijkheid en oprispingen tot darmkrampen en winderigheid. Van een opgeblazen gevoel tot diarree of juist obstipatie. Bij één op de zes mensen in Nederland schoppen dergelijke klachten hun leven flink in de war.

Waar moet je op letten als je buikklachten hebt? Hoe kies je de juiste producten voor je buik? Darmehbo helpt je stap voor stap de oorzaak van jouw buikklachten op te sporen en er iets aan te doen.

De herziene versie is uitgebreid met het FODMAP-dieet. Dit dieet helpt je te ontdekken welke koolhydraten jouw mogelijk dwars zitten. Koolhydraten zijn nou eenmaal niet allemaal makkelijk te verteren. Ze vormen voor veel mensen de bron van hun buikklachten. Deze boosdoeners hebben één ding gemeen. Ze zijn rijk aan FODMAPs, een verzamelnaam voor de groep slecht verteerbare koolhydraten.

Het FODMAP-dieet is ontwikkeld voor mensen met een Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Uit onderzoeken blijkt dat bij ongeveer 75% van de PDS-patiënten de klachten verminderen door dit dieet.

Darmehbo (192 pagina’s) is een uitgave van Solide boeken en kost € 21,95. ISBN 978-94-92092-14-4

 

Koop Darmehbo (incl. Fodmap dieet) online